S-a lansat cel mai nou film de prezentare a eco-destinației Colinele Transilvaniei, văzută prin obiectivul fotografului de natură Mihai Moiceanu!

Eco-destinația „Colinele Transilvaniei” (Transylvanian Highlands) e la o aruncatură de băţ de Sibiu, Braşov, Făgăraş,  Rupea, Sighişoara şi Mediaş, desfăşurându-se în jurul văilor Hartibaciului, Târnavei Mari (la nord) și a Oltului (la sud).

Unii o ştiu ca zona satelor cu biserici fortificate din Transilvania, leagănul culturii săseşti din România. Alţii o ştiu ca o arie protejată Natura 2000, unde cuibăresc mii de specii de păsări ce te încântă cu triluri felurite sau ca o regiune cu terenuri agricole cu înaltă valoare naturală (High Nature Value Farms), ce au o biodiversitate rămasă unică în Europa, în care sunt încă păstrate practicile agricole tradiționale. Iar alţii ştiu că aici găseşti monumente din Patrimoniul UNESCO (Biertan, Saschiz, Valea Viilor sau Viscri); sau că aici e unul dintre locurile româneşti preferate de Prinţul Charles de Wales.

Locul de naștere al Transilvanian Brunch și gazdă pentru Transylvanian Bike Trail Race sau Săptămâna Haferland, Colinele Transilvaniei sunt locul perfect unde poţi călători nestingherit în timp şi în sufletul tău, pentru că aici timpul curge altfel. Satele ascunse şi răsfirate pe dealuri îşi păstrează încă farmecul de odinioară, când unele dintre ele erau cetăţi de scaun importante, cu privilegii şi drept de judecată (Agnita, Cincu etc). Oamenii locului au poveşti frumoase şi felurite, pe care nu le găseşti în cărţi sau pe net, dar care te vor fascina cu siguranţă. Vei fi la fel de încântat de legătura lor cu natura, de armonia şi respectul ce guvernează această conexiune seculară şi care transformă acest loc în „ultimul peisaj cu adevărat medieval din Europa” (Dr. Andrew Jones). „Ia aminte, la pas lejer, să asculţi sufletul locului şi să inspiri parfumurile naturii: ești înconjurat de minuni”.

Se încheie, astfel, Săptămânile ecoturistice ale României, o inițiativă ambițioasă de promovare a șapte destinații ecoturistice. Timp de șapte săptămâni la rând, publicul a avut posibilitatea să admire filme minunate despre cele mai spectaculoase, frumoase, pline de farmec eco-destinații din țară: Țara Hațegului – Retezat, Ținutul Zimbrului, Eco Maramureș, Băile Tușnad și împrejurimile, Țara Dornelor, Pădurea Craiului și, acum, Colinele Transilvaniei.

Ne mai găsești aici:

Facebook: /colineletransilvaniei

Instagram @colineletransilvaniei

Mail: colineletransilvaniei@gmail.com

Ecoturismul pentru România reprezintă o șansă excepțională prin atragerea de turiști din străinătate și din țară pe un produs turistic de calitate, care creează un impact economic remarcabil la nivel de comunități rurale. Astfel, se demonstrează că natura României și bogăția culturală utilizate cu atenție și bine păstrate pot genera venituri considerabile din ecoturism.

Programul „Dezvoltarea destinațiilor ecoturistice în România” este o inițiativă comună a Romanian-American Foundation și a Fundației pentru Parteneriat și este implementat de șapte unități de management de destinație, coordonate de Asociația de Ecoturism din România.

Te invităm, așadar, azi, la ora 13:00, pe canalul de youtube Descoperă Eco-România, să vizionezi un film despre o destinaţie cu #experienţepentrusuflet, în care Mihai Moiceanu a suprins, cu ochi fin şi atent, minunate frânturi din ultimul peisaj medieval autentic din Europa.

Vino să îl urmărim împreună!