Project Description

Lunca Oltului

Numită şi Delta Oltului, limita sudică a destinaţiei reprezintă o etapă importantă a unuia dintre cele trei culoare europene de migraţie al păsărilor ce urcă spre nord în fiecare primăvară, venind dinspre continentele calde. Poţi observa zeci de specii ce cuibăresc aici şi pe care te-ai aştepta să le vezi doar la vărsarea Dunării în mare.

Corcodel mare imortalizat pe lacurile de acumulare (c) Cătălin Fuciu

Cele mai bune locuri de observaţie sunt lacurile de acumulare Voila, Viştea şi Scoreiu şi zonele umede din jurul satelor Şona (unde mai poţi vizita vestitele Piramide, Glimee sau Guruieţii, cum îi spun localnicii, Fierăria lui Lazăr sau Casa albastră a maestrului Ştefan Câlţia), Cincşor (nu rata Biserica Evanghelică şi Atelierul de ţesător al Simonei Ciuban), Rucăr (de unde ai una dintre cele mai frumoase privelişti ale crestelor Făgăraşului, dacă urmezi marcajul turistic circa 2 km la ieşire din sat, dar unde poţi şi vizita un mini-muzeu local, în casa preotului ortodox din sat), Colun, Nou Român sau Feldioara.

Raţa mare (c) Cătălin  Fuciu

Acces: Situl este străbătut de drumul național DN1 care leagă municipiul Brașov de Sibiu.

Modalitate de vizitare: Ariile protejate Natura 2000 se descoperă cel mai bine la pas, călare sau cu bicicleta, pe traseele marcate ce pleacă din fiecare sat. Nu se percepe taxă de vizitare – pentru vizite ghidate, apelează la Ghizi sau agenţii locale