CICLODREZINA

Dacă îţi doreşti o experienţă activă şi inedită în Colinele Transilvaniei, încearcă ciclodrezină! E vorba de o drezină cu pedale, adică un vehicul uşor, asemănător cu un vagonet, acţionat cu pedale, care serveşte la transporturi uşoare pe o linie ferată. În prezent funcţionează pe un tronson între Hosman şi Cornățel, pe o distanţă  de aproximativ 8 de km.  Construită între anii 1895 şi 1910, linia măsura peste 120 km, lega Sibiul de Sighișoara şi era cel mai lung traseu cu ecartament îngust din România acelor vremuri. Mocăniţa, cunoscută sub numele de „Der Wusch” sau „Ţugul”, a circulat între cele două oraşe până la mijlocul anilor ‘60, când dificultatea traseului (pante abrupte şi curbe strânse), costurile mari de operare, dar şi construcţia şoselei care leagă Sighişoara de Agnita au cauzat închiderea segmentului. Cu timpul ea a fost şi demontată, cu excepţia secţiunii între Agnita şi Sibiu, care a supravieţuit şi a funcţionat până în anul 2002.

O plimbare cu ”Die Wusch” (c) Asociația Prietenii Mocăniței

Astăzi, prin efortul unor voluntari inimoşi şi determinaţi, traseul mocăniţei este repus în valoare într-un mod inedit, prin forţa omului-putere. Pentru cei care preferă să se relaxeze complet este disponibilă şi motodrezina, echipată cu un vajnic motor de Trabant.

PROGRAMEZĂ O IEŞIRE CU CICLODREZINA ŞI MOTODREZINA:

Mocăniţa Spiritul Secăşelului

+40 726 304325, mihai@sibiuagnitarailway.com

www.sibiuagnitarailway.com

Ciclo-drezina este disponibilă în orice zi de week-end din sezonul turistic (1 aprilie – 30 septembrie). Rezervările trebuie făcute cu cel puţin 2 zile înainte.

POŢI SĂ ÎŢI PROGRAMEZI O IEŞIRE CU CICLODREZINA ŞI MOTODREZINA AICI:

Mocăniţa Spiritul Secăşelului

+40 726 304325, mihai@sibiuagnitarailway.com

www.sibiuagnitarailway.com

Ciclo-drezina este disponibilă în orice zi de week-end din sezonul turistic (1 martie – 30 septembrie). Rezervările trebuie făcute cu cel puţin 2 zile înainte.